Szezám tej
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A házi szezám tej könnyen elérhető növényi kalcium forrás: olcsó alapanyagokból, gyorsan elkészíthető. Kalciumtartalma a összemérhető a tehén tejével.
Szerző:
Étel típus: növényi tej
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 1,3 liter
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az agavé szirup kivételével valamennyi hozzávalót tedd a növényi tejkészítő automatába, töltsd fel vízzel a MAX jelzésig, és indítsd el a ganonatej/száraz programot.
  2. Szűrés után keverd bele az agavé szirupot is a kész szezám tejbe.
Megjegyzések
Az én növényi tejkészítőm 1,3 L-es. Ha ettől eltérő térfogatú készüléket használsz, használj arányosan több vagy kevesebb hozzávalót!
Tápanyag információ
tálalási adag: 100 ml kalória: 44 kcal Szénhidrát: 2-2,5 g CH
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/04/szezam-tej-olcso-novenyi-kalcium-bomba/