Hummusz sült kápiával
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A tradicionális csicseriborsókrém, a hummusz sült kápiával és fokhagymával újragondolt változata: tápláló és laktató gluténmentes, vegán szendvicskrém.
Szerző:
Étel típus: kence, szendvicskrém
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 1 csésze
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A kápiá(ka)t és a fokhagymagerezdeket héjastul tedd egy tepsibe, és süsd légkeveréses sütőben 160 fokon, amíg a paprika héja elkezd megfeketedni, és a fokhagymagerezdeknek is kezd megbarnulni a héja. (Fokhagymából érdemes egy egész fejet megsütni, mert lezárt dobozban eláll a hűtőben.)
  2. A paprikát takard le egy nedves ruhával, amíg kihűl, majd húzd le a héját. Tisztítsd meg a fokhagyma gerezdeket is (ha nagyon összesült, akkor egyszerűen préseld ki a belsejét.)
  3. Tedd valamennyi hozzávalót apríótépbe, és dolgozd össze jó krémesre. Süss hozzá friss pirítós kenyeret. Jó étvágyat!
Megjegyzések
A teljes adag kence nálunk 2-3 étkezésre fogy el, ha mindketten eszünk belőle, és kanalazzuk rendesen. :) Nehéz pontos adagot számolnom belőle, ezért a tápértékeket a teljes receptre adtam meg.
Tápanyag információ
tálalási adag: teljes recept kalória: 566 kcal Szénhidrát: 98 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/10/hummusz-sult-kapiaval/