Vaníliás köleskeksz - mindenmentes és pecsételhető
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Vaníliás köleskeksz - kávé mellé vagy útravalónak.
Szerző:
Étel típus: keksz
Konyha: cukormentes, gluténmentes, vegán, IR-barát
adag: 20 db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A szilárd hozzávalókat (kölesliszt, nyílgyökérliszt, eritrit, konjac liszt, só) keverd össze egy tálban. Add hozzá az összes többi hozzávalót is, majd gyúrd össze. Ha esetleg nehezen áll össze, morzsálódik, adj hozzá még egy pár csepp vizet, ha ez sem segít, egy kevés olívaolajat.
  3. Tedd félre pár percre, de akár azonnal is kinyújthatod.
  4. Nyújtsd kb. 3 mm vastagságig, szúrd/pecsételd kívánság szerint, majd süsd a kekszeket 180 fokon 5 percig.
Megjegyzések
*Az agavé szirup azért került a kekszbe, hogy egy kis színt adjon neki sütés közben: a többi hozzávaló nem karamellizálódik, így a keksz pont olyan színű volt készen, mint nyersen. Ha ez nem zavar, és inkább kihagynád az agavét is, használj helyette 1 ek. vizet.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 db kalória: 40 kcal zsír: 2 g Szénhidrát: 5 g fehérje: 0,5 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/11/vanilias-koleskeksz-mindenmentes-pecsetelheto/