Gluténmentes kakaós csiga (IR-barát, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Gluténmentes kakaós csiga inzulinrezisztencia diétába illeszthető lisztekből: cukormentes, tejmentes, vegán recept.
Szerző:
Étel típus: péksütemény, süteméy
Konyha: gluténmentes, IR-barát, vegán
adag: 20 db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A lenmagot daráld le és pár evőkanál vízzel összekeverve készíts belőle "lenmag-tojást": kézi habverővel kevergesd, amíg zselés, tojásfehérje-szerű állaga lesz.
  2. A langyos vízben keverd el az élesztőt és tedd félre.
  3. Mérd a liszteket egy nagyobb keverőtálba: a földi mandula liszttel kezd, mert ez mindig csomós egy kicsit, ezeket lapítsd szét egy kanállal. Aztán mehet bele a többi liszt és a só.
  4. Az élesztős vízben keverd el az útifű maghéjat és az olívaolajat.
  5. A folyékony keveréket öntsd a lisztere, add hozzá a lenmag-tojást is és dolgozd össze a tésztát. Letakarva tedd félre kelni kb. 30 percre.
  6. A töltelékhez a kakaóport és az eritritet keverd el annyi olvasztott kókuszzsírral, hogy jól kenhető masszát kapj.
  7. A tésztát két részletben nyújtsd ki és kend meg a töltelékkel: az egyik oldalán egészen a széléig, majd erről az oldalról tekerd fel. Érdemes fólián vagy szilikon sütőlapon nyújtani, mert azzal könnyebb lesz feltekerni!
  8. Vágj kb. 1 centi széles csigákat, tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és letakarva hagyd kelni, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra.
  9. Süsd a csigákat 180 fokon alul-felül sütéssel 20 percig.
Megjegyzések
Kihűlés után le kell takarni, hogy ne száradjon ki, így viszont 3-4 napig is finom.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 db kalória: 66 kcal zsír: 6,5 g Szénhidrát: 6,5 g fehérje: 1 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/01/glutenmentes-kakaos-csiga-ir-barat-vegan/