A spenótot tedd gyöngyözve forró vízbe pár percre, majd öblítsd le hideg vízzel. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A kókuszzsíron futtasd meg az apóra vágott fokhagymát, majd dobd rá a spenótot, keverd jól át, és borsozd ízlés szerint.
Vágd apró kockákra az aszalt paradicsomokat és keverd össze a spenóttal.
Add a csicseriléhez a csipet borkősavat, majd robotgéppel verd kemény habbá.
Egy tálban keverd össze a csicserilisztet, fekete sót, kurkumát, szódabikarbónát, majd mehet bele a víz is, végül forgasd bele a felvert csicserilevet. Ezt a masszát összedolgozhatod robotgéppel is.
Keverd bele a "tésztába" a zöldségeket is, majd oszd szét a muffinformákban: 1 púpos evőkanálnyi jut mindegyik mélyedésbe.
Süsd 180 fokon alul-felül sütéssel 15 percig.
Megjegyzések
* Csicseriborsó konzerv leve vagy beáztatott, leöblített csicseriborsó főzőleve. Ha marad feleslegben, érdemes jégkockatartóban lefagyasztani, így mindig annyit tudsz kivenni, amennyi éppen kell.