Vegán omlett muffin
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Könnyed, szellős vegán omlett muffin fokhagymás spenóttal, aszalt paradicsommal: előre elkészíthető, nem csak Húsvét reggelire!
Szerző:
Étel típus: sós muffin
Konyha: tojásmentes, gluténmentes, vegán
adag: 12db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A spenótot tedd gyöngyözve forró vízbe pár percre, majd öblítsd le hideg vízzel. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  2. A kókuszzsíron futtasd meg az apóra vágott fokhagymát, majd dobd rá a spenótot, keverd jól át, és borsozd ízlés szerint.
  3. Vágd apró kockákra az aszalt paradicsomokat és keverd össze a spenóttal.
  4. Add a csicseriléhez a csipet borkősavat, majd robotgéppel verd kemény habbá.
  5. Egy tálban keverd össze a csicserilisztet, fekete sót, kurkumát, szódabikarbónát, majd mehet bele a víz is, végül forgasd bele a felvert csicserilevet. Ezt a masszát összedolgozhatod robotgéppel is.
  6. Keverd bele a "tésztába" a zöldségeket is, majd oszd szét a muffinformákban: 1 púpos evőkanálnyi jut mindegyik mélyedésbe.
  7. Süsd 180 fokon alul-felül sütéssel 15 percig.
Megjegyzések
* Csicseriborsó konzerv leve vagy beáztatott, leöblített csicseriborsó főzőleve. Ha marad feleslegben, érdemes jégkockatartóban lefagyasztani, így mindig annyit tudsz kivenni, amennyi éppen kell.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 db kalória: 48 kcal zsír: 2g Szénhidrát: 5g fehérje: 2,6g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/04/vegan-omlett-muffin/