Töltött tojás, tojás nélkül (vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Vegán töltött tojás - igen, tojás nélkül! A hagyományos tojásétel tojásmentes változata.
Szerző:
Étel típus: előétel
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 6db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A növényi tejet főzd fel az agar-agar porral: közben néhányszor keverd át kézi habverővel, hogy csomómentes legyen. Tedd félre hűlni, majd amikor már majdnem kézmeleg, keverd bele a fekete sót és öntsd a tojásformákba, tedd a hűtőbe (3-4 órára legalább, én egy éjszakára hagytam).
  2. A tojáskrémhez valamennyi hozzávalót tedd aprítógépbe, és alaposa turmixold össze. (A szódabikarbónát és a citromlevet egymástól távol tedd az aprítóba, hogy turmixolás közben találkozzanak csak - kicsit habosítja a tojás krémet.)
  3. A krémet töltsd a tojásfehérjékbe: kiskanállal kis krátereket is készíthetsz, hogy olyanok legyenek, mint az igazi tojásfehérjék - én a krémet csak a fehérjék tetejére halmoztam.
  4. Kész! Díszítsd, tálald,és tréfáld meg a vendégeidet. :)
Megjegyzések
* Használhatsz 60g száraz csicseriborsót is - előző éjjel áztasd be, majd másnap főzd puhára.
Ha konzervet használsz, a csicserilevet feltétlenül tedd el későbbre, akár fagyaszthatod is - itt találod a csicserileves receptjeimet.
Tápanyag információ
kalória: 80 kcal zsír: 5 g Szénhidrát: 6 g fehérje: 2 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/04/vegan-toltott-tojas/