Thai csirkeleves
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Thai csirkeleves kókusszal és illatos fűszerekkel: tápláló és 30 perc alatt kész! (Gluténmentes, tejmentes recept.)
Szerző:
Étel típus: leves
Konyha: thai
adag: 6-8 tányér
Hozzávalók
  • 500g csirkemellfilé
  • 400 ml kókusztej
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1 bébi kukorica konzerv (190g bébi kukorica)
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 újhagyma
  • 2 kk. jalapeño pehely
  • 2 kk. reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szárított citromfű
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 3-4 ek. apróra vágott friss koriander levél
Elkészítés
  1. Forrósíts egy kis olajat egy serpenyőben, majd a lila hagymát a fokhagymával, jalapeñoval, gyömbérrel pirítsd rajta kb. 2-3 percig.
  2. Add hozzá a citromfüvet és a kókusztejet, engedd fel a zöldség alaplével.
  3. Forrald fel, majd mérsékeld a hőfokot és dobd bele a kockákra vágott csirkehúst. Főzd 10 percig.
  4. Dobd bele a bébi kukoricát is és főzd újabb 3 percig.
  5. Vedd le a tűzhelyről a levest és keverd bele az újhagymát és a koriander felét. Fedd le. Tálaláskor szórd meg a leves tetejét a maradék koriander zölddel.
Tápanyag információ
kalória: 260-350 kcal/tányér Szénhidrát: kb. 7,5-10g/tányér
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/01/thai-csirkeleves/