Mandulavaj fahéjjal, steviával
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Percek alatt elkészíthető cukormentes, csökkentett szénhidrát tartalmú finomság mandulából: isteni napindító reggelire pirítóssal, kávé mellé, desszertekhez, vagy csak úgy.
Szerző:
Étel típus: szendvicskrém
adag: kb. fél csésze
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az egész mandulát pörköld 150 fokos, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig: közben párszor rázogasd meg. Akkor jó, amikor kezd aranybarna színt ölteni és finom pörkölt mandula illatot áraszt.
  2. Tedd aprítógépbe, daráld darabosra, majd add hozzá a fahéjat, sót, stevia port is. Aprítsd addig, szükség szerint lekaparva az aprítógép oldalát, amíg krémes, sűrűn folyó mandulavajat kapsz, a tetején vékony olajréteggel.
Megjegyzések
Vigyázat! Az aprítógép nagyon felforrósodhat, mire elkészül a mandulavaj. Légy óvatos!
A leírt mennyiség elég kevés, én egy kávédaráló méretű aprítóval dolgozom. Nagyobb aprítóhoz duplázd, vagy háromszorozd a mennyiséget.
A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosította.
Tápanyag információ
kalória: 575kcal Szénhidrát: 22g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/01/mandulavaj-fahejjal-steviaval/