Aszalt szilvás, diós müzliszelet - cukor- és gluténmentesen
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Otthon is könnyen elkészíthető müzliszelet glutén és hozzáadott cukor nélkül.
Szerző:
Étel típus: útravaló
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 5 szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A diót érdemes megpirítani szendvicsgrillen vagy egy serpenyőben, de ha sietsz, ezt ki is hagyhatod.
  2. Aprítógépben daráld össze a diót az aszalt szilvával.
  3. A vizet és a nyírfacukrot forrald össze, majd tedd félre, amíg a nyírfacukor feloldódik.
  4. Mérd a pattogatott amarantot is az aprítógépbe, keverd el a diós szilvával.
  5. Öntsd a nyírfacukorszirupot is a müzlihez, majd alaposan dolgozd össze az aprítógéppel: egy ragacsos masszát kell kapnod.
  6. Terítsd kb. 0,5-1 centi vastagon sütőpapírral kibélelt formába: én ehhez az adaghoz egy kis méretű püspökkenyér formát használok. A sütőpapír széleit visszahajtva nyomkodd össze jó alaposan, majd a becsomagolt müzlit tedd egy vágódeszka és nehezék (pl. nehéz edények) alá egy éjszakára. Reggelre megszilárdul, és éles késsel szeletelhető.
Megjegyzések
Az elkészítéshez is használt sütőpapírba és fóliába szoktam csomagolni.
Tápanyag információ
kalória: 100 kcal/db Szénhidrát: 20g CH/db
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2013/09/aszalt-szilvas-dios-muzliszelet-cukor-es-glutenmentesen/