Pörkölt kesudió vaj vaníliával, házilag
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Kesudió vaj pörkölt magokból, egy csipet vaníliával - édesen krémes, nyúlós, jól mutat a forró reggeli pirítóson és otthon is könnyen elkészül!
Szerző:
Étel típus: szendvicskrém
Konyha: vegán, gluténmentes
adag: kb. fél csésze
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra légkeveréssel.
  2. Tedd a kesudiót egy tepsibe és pörköld 150 fokon, légkeveréssel, 5 percenként megrázva 15-20 percig, ízlés szerint.
  3. Tedd a kesudiót, a stevia és a vanília porokat egy csipet sóval az aprítógépbe, és kezdd el aprítani. Szükség szerint lekaparva a kehely oldaláról aprítsd addig, amíg nyúlósan krémes lesz.
Megjegyzések
*A stevia porral óvatosan bánj - inkább kóstolgasd a kesukrémet adagolás közben, mert könnyű túllőni és kivenni már nem tudsz. ;)
Az aprítógép fel fog forrósodni, mire elkészülsz a kesudió vajjal: légy óvatos! Ha úgy érzed, kezd tőlmelegedni a masina, tarts egy kis szünetet!
A megadott mennyiség az én robotgépem kicsi, kb. kávédaráló méretű aprítójában kényelmes mennyiség. Nagy aprítógéphez duplázni érdemes.
Tápanyag információ
kalória: 860 kcal/teljes adag Szénhidrát: 50g CH/teljes adag
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/03/porkolt-kesudio-vaj-vaniliaval/