Eper chia chutney / csatni - cukormentes
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Eper chutney chiával: fűszeres, édeskés-savanykás indiai szósz vagy mártogatós cukor és hosszas főzés nélkül.
Szerző:
Étel típus: szósz, mártogatós, ebéd, vacsora
Konyha: indiai, gluténmentes, vegán
adag: 6 adag, vagy 2 kis üveg
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Tisztítsd meg és felezd el az eperszemeket. A lime héját vágd le és kockázd fel a gyümölcsöt. Tedd ezeket aprítógépbe és pár pulzálással aprítsd darabosra.
  2. Tedd egy kis lábosba a gyümölcsöket az összes fűszerrel. Önts hozzá annyi vizet, hogy majdnem ellepje az eperdarabokat.
  3. Közepes hőfokon kezdd el melegíteni. Amikor elkezd forrni, vedd le a tűzhelyről és keverd bele a chia magot. Kóstold meg, és ízlésed szerint igazíts a fűszerezésen, vagy édesíst még egy késhegynyi stevia porral.
  4. Töltsd előzőleg sterilizált befőttes üvegekbe vagy csatos üvegben tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnapra a chia magoktól szép zselés és sűrű lesz.
Tápanyag információ
kalória: 400 kcal/teljes adag Szénhidrát: 64g CH/teljes recept, vagy kb. 11g CH/adag
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/04/eper-chia-chutney-csatni-cukormentes/