Cukkinis tócsni (gluténmentes, vegán recept) +lisztkeverék zöldséges lepényekhez
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Cukkínis tócsni mártogatósnak, főzelék feltétnek, vagy csak úgy!
Szerző:
Étel típus: mártogatós, főzelék feltét
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 25-30 db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A cukkinit mosd meg és vágd le a két végét, a héja maradhat. Tisztítsd meg a fokhagyma gerezdeket, és tedd a cukkinivel, sóval aprítógépbe. Néhány pulzálással aprítsd össze.
  2. A liszteket is mérd az aprítógépbe, és keverd addig, amíg sűrűbb palacsinta tészta állagú masszát kapsz.
  3. Forrósíts fel egy kókuszolajjal kikent serpenyőt, és evőkanálnyi adagokból süss lepénykéket. Akkor fordítsd meg őket, amikor a tetejük kezd megszilárdulni, kb. 2-3 perc.
Megjegyzések
Kesutejföllel mártogatva isteni!

A lisztkeveréket külön is elkészítheted, és bármilyen zöldséggel készíthetsz belőle lepényeket.
Tápanyag információ
kalória: 42-50 kcal/db Szénhidrát: 7,5-9g CH/db
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/07/cukkinis-tocsni-glutenmentes-vegan/