Sült túrótorta mindenmentesen
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Sült túrótorta cukor, glutén, tejtermékek, tojás és olajos magvak nélkül! Szénhidrátcsökkentett, IR-barát, vegán recept.
Szerző:
Étel típus: torta, desszert
Konyha: gluténmentes, vegán, olajos mag mentes
adag: 8 szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra alul-felül sütéssel.
  2. A kölest öblítsd le, és tedd főni másfélszeres mennyiségű vízzel és egy csipet sóval. Ha felforrt, állítsd alacsony fokozatra a tűzhelyet, fedd le és kb. 10-15 perc alatt főzd puhára.
  3. A tésztához a liszteket a sóval tedd aprítógépbe, majd mérd hozzá az olajat, vizet, add hozzá az almaecetet is. Néhány pulzálással dolgozd össze a géppel, majd kézzel formálj belőle gombócot.
  4. Béleld ki a tésztával a sütőformát. Én a forma aljába sütőpapírt is teszek, az oldalára nem. Olajozott kézzel nyomkodd szét a gombócot, mint a gyurmát, amíg mindenhol egyenletesen vékony és jó magas pereme lesz. Süsd a tésztát 15 percig.
  5. A töltelékhez a párolt kölest törd össze egy villával. Keverd bele a citromlevet, stevia port, vanília kivonatot, kókuszzsírt is.
  6. A csicseriléből pár csepp almaecettel verj kemény habot, majd forgasd bele a kölestúróba.
  7. A tölteléket tedd a torta alapba, és tedd be a sütőbe újabb 20 percre, hogy a töltelék is összesüljön. Amikor kiveszed, a közepe még lehet egy kicsit lágy. Mire kihűl, megszilárdul, és szeletelhető lesz.
Megjegyzések
* A köles-, hajdina liszteket egész magokból, kávédarálóval őrlöm.

** A stevia és a citromlé mennyiségét nehéz szemre eltalálni: kezdd kevesebbel, és kóstolgasd, amíg az ízlésednek éppen megfelel!
Tápanyag információ
kalória: 150 kcal/szelet Szénhidrát: 20g CH/szelet
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/07/sult-turotorta-mindenmentesen/