Cukormentes karamella lucuma porral
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Cukormentes "karamella" bonbonok lucuma porral: mindössze két hozzávalóval - kényeztet és még egészséges is.
Szerző:
Étel típus: bonbon, desszert, ajándék
Konyha: cukormentes, vegán
adag: 15db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Gőz felett olvaszd meg a kakaóvajat. Vigyázz, hogy ne melegítsd túl: amikor már csak kb. a harmada szilárd, vedd le a gőzről és kevergesd, amíg teljesen megolvad.
  2. Add hozzá a lucuma port és keverd csomómentesre.
  3. Öntsd szilikon bonbon formába és szobahőmérsékleten hagyd megszilárdulni.
Megjegyzések
* Azért választottam kakaóvajat, mert az íze jobban ment ehhez a recepthez és magasabb az olvadáspontja: 32 fokon olvad. Használhatsz kókuszzsírt is, ami 24 fokon olvad, de emiatt érdemes hűtőben tartani a kókuszos bonbonokat. Kevés kókuszzsír hozzáadásával lágyabbá is teheted a bonbonjaidat.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1db kalória: 50 kcal zsír: 4g Szénhidrát: 3g
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/10/cukormentes-karamell-lucuma-porral/