Lencse vagdalt zellerrel, dióval
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Lencse vagdalt izgalmas, zelleres, diós, citrusos ízvilággal.
Szerző:
Étel típus: főzelék feltét, vagy felvágott helyett
Konyha: gluténmentes, vegán, inzulinrezisztenci barát
adag: 10 szelet / 20 cm-es püspökkenyér forma
Hozzávalók
  • 125g lencse
  • 100g dió
  • ½ zellergumó (kb. 170g)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • ½ kezeletlen héjú citrom héja, leve
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 ek. lenmag, frissen darálva
  • 2 ek. kukorica- vagy barna rizs dara
  • 1 kk.
  • jó adag frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
  1. A lencsét áztasd be előző éjjel, majd öblítsd le és egy késhegynyi szódabikarbónás vízben főzd puhára.
  2. A diót pirítsd meg egy száraz serpenyőben.
  3. A hagymát vágd apróra, majd süsd üvegesre egy kevés kókuszzsíron.
  4. Tisztítsd meg a zellert, répát majd aprítógépben zümmöld apróra és add a vöröshagymához. Sózd, borsozd, párold puhára.
  5. Tedd az aprítógépbe a lencse egyharmad részét, és az összes többi hozzávalót: a pirított zöldségeket, a diót, a citrom héját, levét, sót, borsot, a lenmagból pár evőkanál vízzel készített lenmag-tojást és kukorica/barna rizs darát. Turmixold krémesre. Ebbe a masszába pár pulzálással forgasd bele a maradék lencsét.
  6. Simítsd sütőpapírral kibélelt formába, és süsd 180 fokon, légkeveréssel, 40 percig.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 szelet kalória: 127 kcal zsír: 7,5 g Szénhidrát: 12,5 g fehérje: 5 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/11/lencse-vagdalt-zellerrel-dioval/