Mindenmentes zsemle - gluténmentes, élesztőmentes, IR-barát
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Mindenmentes zsemle: gluténmentes, gabonamentes, csökkentett szénhidrát tartalmú, élesztőmentes, mégis puha, szaftos zsemlék kb. 20 perc alatt a sütőben.
Szerző:
Étel típus: zsemle
Konyha: gluténmentes, élesztőmentes, szénhidrát csökkentett
adag: 6 db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A bolhafűmaghéjat áztasd be a vízbe. Csak 1-2 percet kell álljon, hogy megduzzadjon, de ne legyen az egész pohár vízből zselé. Ha mégis így lett, kevés vízzel lazítsd majd a tésztát.
  2. Először a földimandula lisztet mérd egy keverőtálba és alaposan nyomkodd szét benne a csomókat. Mindig nagy gubancok vannak benne, és ezek a zsemlében is így maradhatnak.
  3. Mérd a tálba a többi szilárd hozzávalót is lisztek, szódabikarbóna.
  4. Tedd a bolhafűmaghéjas vízbe a sót, almaecetet, olívaolajat is.
  5. A folyékony hozzávalókat alaposan keverd össze a szilárdakkal. Ha már összeállt, akkor bánj vele óvatosan: a buborékok most keletkeztek a szódabikarbóna és almaecet nyomán, a túl sok gyúrástól megszökhetnek.
  6. Sütőpapírral kibélelt tepsire formázz a tésztából hat helyes gombócot, és süsd 180 fokon, alul-felül sütéssel 25 percig.
Megjegyzések
* 1ek. szezám- vagy lenmag kávédarálóban picit megdarálva.

A kókuszliszten nem szerepeltek pontos tápérték adatok, így azt nem tudtam beleszámolni az értékekbe.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 db kalória: 160 kcal zsír: 8,5 g Szénhidrát: 17 g fehérje: 3 g
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2016/11/mindenmentes-zsemle/