Zabpelyhes granola
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Szerző:
Étel típus: reggeli, tízórai, uzsonna
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 4-6 adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy nagyobb tálban dolgozzuk össze a szilrád hozzávalókat (a csokoládé kivételével), majd keverjük hozzá a folyékonyakat és alaposan keverjük össze.
  3. Egyenletesen kenjük szét a tepsiben. Süssük 6-8 percig, keverjük át egy fakanállal, és süssük újabb 8-10 percig, amíg aranybarna lesz.
  4. Ha kihűlt, keverjük bele a kész granolába az apróra vágott étcsokoládét is.
  5. (A granola kehelyhez rétegezzünk egymásra néhány kanál joghurtot - granolát - joghurtot.)
Megjegyzések
* Zabpehely helyett használhatsz hajdinapelyhet is, ha a gluténmentes zab sem fér bele a gluténmentes étrendedbe.
** Zizi juharszirupot használt, én cseréltem agavéra, mivel ez az egyetlen szirup, amit (ritkán és keveset) használok.

A tápanyag információt a kötet szerint tüntettem fel.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag kalória: 521 kcal Szénhidrát: 36 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/01/glutenmentes-granola-kehely-tejmentes-joghurttal-vegan/