Tegyél a sütőbe egy vízzel teli, kisebb hőálló tálat, és kapcsold be légkeveréssel 100 fokra.
A kicsi, feles méretű kuglóf formát kend ki olívaolajjal és lisztezd ki pl. barna rizsliszttel.
A citrom levét egészítsd ki vízzel 225-ra, majd keverd el benne az élesztőt és az olívaolajat.
A száraz hozzávalókat mérd össze egy tálban: barna rizslisz, hajdinaiszt csicseriborsóliszt, tápiókakeményítő, konjac liszt, útifűmaghéj, citromhéj, stevia por, szódabikarbóna, só.
A csicserilevet a borkősav hozzáadásával verd kemény habbá robotgéppel.
Az élesztős keveréket dogozd össze a lisztekkel, majd óvatosan, kézi habverővel forgasd bele a csicserihabot.
A tésztát öntsd a kuglóf formába, majd tedd be a sütőbe: 15 percig hagyd 100 fokon, majd kapcsold át 180 fokra, és miután elérte ezt a hőfokot, süsd még 40 percig.
Megjegyzések
*Csicseriborsó konzerv leve vagy beáztatott és leöblített csicseriborsó főzőleve. (A felesleget fagyaszd le, úgy is működik.) **Elhagyható - segít keményebb habbá verni a csicserilevet.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 szelet kalória: 84 kcal zsír: 3,5 g Szénhidrát: 12 g fehérje: 2 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/04/citromos-glutenmentes-kuglof-cukormentes-vegan/