Gluténmentes pizza (lisztmentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Vékony tésztájú és ropogós szélű gluténmentes pizza lisztek és lisztkeverékek nélkül: rizsből és lencséből, turmixgépben készül!
Szerző:
Étel típus: pizza
Konyha: gluténments, vegán
adag: 2 kb. 20 cm átmérőjű pizza
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A lencsét és a rizst öblítsd le, majd áztasd be legalább 2 órára hideg vízbe. (Előző este is előkészítheted - ekkor tedd hűtőbe.)
  2. Valamennyi hozzávalót tedd turmixgépbe, és turmixold teljesen simára. Hagyd állni meleg helyen kb. egy órát, amíg megdagad és jó buborékos lesz (lásd a fotót a bejegyzésben).
  3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazd két kupacba, simítsd el egyenletesen, majd süsd 5 percig a tésztát - ennyi idő alatt megszilárdul annyira, hogy rápakolhasd a feltétet.
  5. Süsd a feltétektől függően még további 10-15 percig.
Megjegyzések
* Próbáltam többféle barna - és fehér rizzsel, barna és zöld lencsével is: mindegyik páros működött, a linkelt hozzávalók viszont garantáltan gluténmentesek s IR-barátak is.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 pizza kalória: 235 kcal zsír: 1,5 g Szénhidrát: 46 g fehérje: 10 g
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/05/glutenmentes-pizza-lisztmentes-vegan/