Meggyes jégkrém kesuvajjal, vaníliával (cukormentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Cukormentes, vegán házi jégkrém meggyel, kesuvajjal és egy csipet vaníliával.
Szerző:
Étel típus: jégkrém
Konyha: cukormentes, vegán
adag: 6 db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A kesuvajnak nagyobb adag (kb. 200g) kesudióval láss hozzá. Pörköld a kesudiót 160 fokos, légkeveréses sütőben, amíg aranybarna lesz (kb. 20 perc). Néha rázogasd meg.
  2. Tedd a kesudiót aprítógépbe, és aprítsd kis pihenővel kb. 2x15 percig, amíg sűrűn krémes lesz. Először lisztszerű őrleményt kapsz majd, ami szépen lassan nagyobb szemcsékké áll össze, az utolsó előtti fázis egy nagy gombóc, ami után krémes kesuvajat kapsz.
  3. Botmixerrel turmixold össze a magozott meggyet, kesuvajat, kevés vaníliát. (A meggy eresztett kb. 0,5 dl levet is, ennyi folyadék kellett is a turmixoláshoz.)
  4. Oszd szét jégkrém formákba, és tedd éjszakára a mélyhűtőbe.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 db kalória: 97 kcal zsír: 6 g Szénhidrát: 10 g fehérje: 1,9 g
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/06/cukormentes-vegan-meggyes-jegkrem-kesuvajjal/