A cukkiniket hosszában vágd ketté, és vájd ki a magos belsejét.
Egy kisebb tálban keverd össze a joghurtot a kaporral, sörélesztőpehellyel, ½ tk. sóval és tedd félre.
A kölest alaposan mosd át és főzd puhára 15-20 perc alatt másfélszeres mennyiségű sós vízben.
Egy nagyobb serpenyőben melegíts egy evőkanál olívaolajat dinszteld rajta az újhagymát 2-3 percig, majd add hozzá a fokhagymát, zöldpaprikát, és kevergesd 5 percig. Mehet bele a paradicsom is, 1 tk. só, kevés bors. Főzd még 10 percig.
Keverd bele a főtt kölest a lecsóba, és tedd félre pár percre, hogy kicsit hűljön, majd kanalazd a cukkinik belsejébe.A sütőt melegítd elő 180 fokra.
Kanalazd a joghurtos szószt a cukkinikre, és tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Önts kb. fél deci vizet a tepsibe, és alufóliával letakarva süsd 15 percig, majd fólia nélkül újabb 10 percig, amíg egy kicsit megpirul.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag Szénhidrát: 50g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/07/vegan-toltott-cukkini-mit-eszik-vega-gyerek-konyvajanlo/