Vegán töltött cukkini + Mit eszik a vega gyerek? könyvajánló
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A nyári kert ízei tálalva: vegán töltött cukkini gluténmentesen.
Szerző:
Étel típus: töltött zöldség, ebéd
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 4 kisebb cukkini
  • 4 közepes paradicsom, felkockázva
  • 3 zöldpaprika, felkockázva
  • 2 szál újhagyma, karikára vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 130g hántolt köles
  • 150 ml növényi joghurt (bolti is jó)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. gluténmentes sörélesztőpehely
  • 1 ek. friss, apróra vágott kapor
  • késhegynyi őrölt tarka bors
  • 2,5 tk.
Elkészítés
  1. A cukkiniket hosszában vágd ketté, és vájd ki a magos belsejét.
  2. Egy kisebb tálban keverd össze a joghurtot a kaporral, sörélesztőpehellyel, ½ tk. sóval és tedd félre.
  3. A kölest alaposan mosd át és főzd puhára 15-20 perc alatt másfélszeres mennyiségű sós vízben.
  4. Egy nagyobb serpenyőben melegíts egy evőkanál olívaolajat dinszteld rajta az újhagymát 2-3 percig, majd add hozzá a fokhagymát, zöldpaprikát, és kevergesd 5 percig. Mehet bele a paradicsom is, 1 tk. só, kevés bors. Főzd még 10 percig.
  5. Keverd bele a főtt kölest a lecsóba, és tedd félre pár percre, hogy kicsit hűljön, majd kanalazd a cukkinik belsejébe.A sütőt melegítd elő 180 fokra.
  6. Kanalazd a joghurtos szószt a cukkinikre, és tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Önts kb. fél deci vizet a tepsibe, és alufóliával letakarva süsd 15 percig, majd fólia nélkül újabb 10 percig, amíg egy kicsit megpirul.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag Szénhidrát: 50g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/07/vegan-toltott-cukkini-mit-eszik-vega-gyerek-konyvajanlo/