"Igazi" növényi tejföl
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
"Igazi" növényi tejföl, tejföl kutúrával - tejmentes, vegán házi recept.
Szerző:
Étel típus: házi növényi tejtermék
Konyha: tejmentes, vegán
adag: 1,2 l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Tedd a hántolt kölest, a kesudiót, a kókuszzsírt és a sót a növényi tejfőző automatába, töltsd fel vízzel a MIN jelzésig, majd indítsd el a növényi tej száraz magból programot.
  2. Amikor lejárt, vedd le és mosd el a tetejét, a tejet pedig tedd félre, amíg kb. 30 fokosra hűl.
  3. Ha lehűlt, keverd bele az agávé szirupot és a krémsajt kultúrát, majd indítsd el a juice programot - így biztosan jól összekeveredik.
  4. A leendő tejfölt öntsd a fermentáló gép fém edényébe, és indítsd el a Rice wine (rizsbor) programot: az időt állítsd 16-18 órára! Válaszd ki hozzá a hűtés opciót is, ha nem tudod a lejártakor azonnal kivenni.
  5. -18 óra múlva kész is a finom növényi tejfölöd. (Én úgy vettem észre, hogy másnapra a hűtőben még finomabb lesz.)
Megjegyzések
* A kapszulák tartalmát harmadolom, és a maradékot alufóliába csomagolva (feliratozva!) a mélyhűtőben tartom egy lezárt dobozban, amíg szükségem lesz rájuk.
Frissítés: mivel már szemmértékkel is jól látom, mennyi az annyi, egyszerűen csak kipöccintem a kapszulából a harmadát, visszacsukom, és alkoholos filccel megjelölöm, hogy az már egy bontott kapszula. ;)
Tápanyag információ
tálalási adag: 100 ml kalória: 82 kcal zsír: 6 g Szénhidrát: 6 g fehérje: 1 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/07/igazi-novenyi-tejfol-vegital-fermentalo-gep-teszt/