Vörösboros csokoládé mousse (alkoholmentes, cukormentes, tejmentes, tojásmentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Habkönnyű vörösboros csokoládé mousse hozzáadott cukor, tejtermékek, tojás és alkohol nélkül. Inzulinrezisztencia-barát, vegán recept.
Szerző:
Étel típus: desszert
Konyha: gluténmentes, cukormentes, tejmentes, tojásmentes, vegán
adag: 4 pohár
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A csokoládét törd nagyobb darabokra, és olvaszd meg vízgőz felett.
  2. A nyírfacukrot (vagy más, általad választott édesítőt) oldd fel a borban és langyosítsd meg (ez azért fontos, hogy ne hűtse le hirtelen a csokoládét, legyenek kb. egy hőmérsékletűek).
  3. A csicserilevet a borkősav hozzáadásával verd kemény habbá. (Ha felfordítod az edényt, ne folyjon ki.)
  4. A bort több részletben add a csokihoz, közben keverd össze alaposan kézi habverővel. Amikor az összes bort felvette, óvatosan, lentről felfelé ívelő mozdulatokkal forgasd bele a csicserihabot, amíg eltűnnek a fehér csíkok.
  5. Tedd hűtőbe, és 1-2 óra múlva, de akár másnap is fogyasztásra kész.
Megjegyzések
* Én a Lidlben kapható 70%-os étcsokoládét használtam. Ez 33g CH/100g szénhidrátot tartalmaz, és nyomokban tartalmazhat tejet. Ahhoz, hogy a szénhidrát-tartalom stimmeljen a receptben, hasonló minőségű csokoládét kell használnod. Én ajánlom a szintén Lidlben kapható 81%-os csokoládét is, ebben csak 23g CH/100g van, de így nagyon csokis lesz a mousse - tejcsokihoz szokott vendégeknek esélyes, hogy túl fanyar. Az én étcsokihoz szokott családom pillanatok alatt elnyammogta. :)

** Használhatsz eritritet is, így a szénhidrát-tartalom 7,5 grammal csökken poharanként - én a hűsítő hatása miatt nem választottam.

*** A borkősav nem létkérdés, de ezzel lesz a legkeményebb a csicserihab. Ha gyakran használsz csicserilevet, érdemes beruháznod egy csomagra.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 pohár kalória: 188 kcal zsír: 12 g Szénhidrát: 18 g fehérje: 2,3 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2017/10/vorosboros-csokolade-mousse-alkoholmentes-cukormentes-tejmentes-tojasmentes-vegan/