Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval (gluténmentes, vegán, IR-barát)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Villámgyors főétel gluténmentes, vegán, IR-étrendhez: 20 perc alatt kész a paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval.
Szerző:
Étel típus: ebéd
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 170g quinoa
  • 250 ml paradicsomszósz
  • 250 ml víz
  • 1 db közepes padlizsán, 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 2 csomag (360 g) füstölt tofu, 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • ½ evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • frissen őrölt feketebors
Elkészítés
  1. A quinoát tegyük egy lábasba, öntsük fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Adjunk hozzá egy teáskanál sót és az oregánót. Főzzük puhára kb. 10 perc alatt, majd tegyük félre.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat, tegyük bele a felkockázott padlizsánt és a tofut és magas lángon pirítsuk meg. Ekkor vegyük takarékra, adjuk hozzá az egy teáskanál sót, a fokhagymát, egy evőkanál vizet és főzzük további 4-5 percig. Ízlés szerint borsozzuk, majd tálaljuk a paradicsomos quinoával.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag kalória: 340 kcal zsír: 12 g Szénhidrát: 43 g fehérje: 19 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2018/02/paradicsomos-quinoa-piritott-padlizsannal-es-tofuval-glutenmentes-vegan-ir-barat/