Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Élénkítően színes télbúcsúztató kence céklával, savanyú káposztával és dióval. Gluténmentes, vegán, IR-barát recept.
Szerző:
Étel típus: kence
Konyha: gluténmntes, vegán, IR-barát
adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 5 dkg (kisebb fej) lilahagyma félbevágva, vékonyra karikázva
  • 1 csapott tk. só
  • 1 ek. almaecet
  • 25 dkg savanyú káposzta összevágva
  • 25 dkg sült vagy főtt cékla kockára vágva
  • 3 ek. olívaolaj
  • 5 dkg pirított dió durvára vágva
Elkészítés
  1. Besózzuk és ecetezzük a hagymát, és állni hagyjuk 10-15 percet (ettől szelídebb lesz a hagyma íze).
  2. Összekeverjük - a diót leszámítva - a többi hozzávalóval, és botmixerrel olyan krémesre/darabosra mixeljük, amilyenre szeretnénk.
  3. Belekeverjük a pirított, durvára vágott diót, és már ehetjük is.
Megjegyzések
Ha egy éjszakára hagyjuk a hűtőben összeérni, akkor a hagyma utóhatásai még inkább szelídülnek.
Dió helyett használhatunk más pirított magot pl. tökmagot, olívaolaj helyett pedig akár tökmagolajat is.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag Szénhidrát: 7,4 g
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2018/03/ceklas-savanyukaposztas-kence-piritott-dioval/