Paprikás lencsefasírt hajdinával (gluténmentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Ez a hajdinás lencsefasírt a család kedvence: könnyen elkészíthető, tápláló, ízletes vegánoknak és mindenevőknek egyaránt, frissen és útravalónak is isteni!
Szerző:
Étel típus: zöldségfasírt
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 30 db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A lencsét és a hajdinát mosd át, majd áztasd be legalább 2 órára, de akár egy egész éjszakára is lehet. (Mehetnek egy edénybe.)
  2. Szűrd le a lencsét, hajdinát, és tedd aprítógépbe az összes fűszerrel együtt. (Ez egy nagy adag, ha kicsi aprítód van, több részletben dolgozz!)
  3. Aprítsd össze alaposan, amíg összeáll egy nedves tapintású, formálható masszává. Ha nagyon nem boldogul az aprító, egy-két evőkanál víz segíthet, de ezzel légy óvatos, mert ha túl lágy lesz, nem tudod majd szépen formázni.
  4. Evőkanálnyi adagokból, olajos kézzel (kevésbé ragad, de nem életkérdés, ha nem használsz olajat) formálj fasírtokat és forró serpenyőben, kevés zsiradékon süsd mindkét oldalát amíg egy kicsit megpirul. Ennyi! (Nálunk mindig verseny folyik a kicsit jobban megpirult darabokért... )
Megjegyzések
Ez egy nagyobb adag receptje, ismerkedésnek felezheted, de tapasztalatom szerint ha kevesebbet sütök, valakinek nem marad a végén annyi, amennyit szerettem volna.

Ha nem akarod mindet kisütni, a nyers, összedarált masszát el is teheted a hűtőben: 2 napig biztosan eláll.

* Hajdina helyett választhatsz más gabonafélét is: rizst vagy kölest.

** Folyékony füst helyett az is jó, ha füstölt őrölt paprikát használsz, de így azért intenzívebb az íze.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 db kalória: 60 kcal zsír: 1 g Szénhidrát: 10 g fehérje: 4 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2018/11/lencsefasirt-hajdinaval-glutenmentes/