Mindenmentes rakott krumpli brokkolival (vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Mindenmentes rakott krumpli tej és tojás nélkül, vegán recept.
Szerző:
Étel típus: ebéd, vacsora, rakott
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 4 adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A krumplit mosd meg, és héjastól főzd puhára (villával ellenőrizd).
  2. A brokkolit szedd rózsáira és párold meg annyira, hogy a vastagabb szárakba is bele tudd szúrni a villát, de a rózsái ne essenek szét (a villától).
  3. A tejfölt alaposan keverd össze a fekete sóval, élesztőpehellyel, kurkumával.
  4. A tofut vágd kockákra.
  5. Amikor a krumpli megfőtt, hűtsd le folyó hideg vízzel, húzd le a héját és vágd ujjnyi szeletekre.
  6. Egy tűzálló edényben rétegezd egymásra a krumplit, brokkolit, tofut, kicsit borsozhatod (kis gyerekeknek csípős lehet!), majd alaposan öntsd nyakon a tejföllel, és 180 fokos légkeveréses sütőben süsd addig, amíg a teteje, széle megpirul.
Megjegyzések
Olvasd el pár bekezdéssel feljebb a szójamentes és kolbászos helyettesítési ötleteket!
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag kalória: 365 kcal zsír: 10 g Szénhidrát: 60 g fehérje: 14 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2018/11/mindenmentes-rakott-krumpli-brokkolival-vegan/