Korhely lencse (gluténmentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Ez a korhely lencse egyszerű egytálétel, igazi téli fogás - akár a karácsonyi asztalra is, de a szilveszteri lencséhez is tökéletes!
Szerző:
Étel típus: egytálétel, főzelék, leves
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 500g savanyított káposzta
  • 250g lencse (zöld, "sima")
  • 2 kisebb répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 1 kk. őrölt paprika*
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • ízlés szerint (1 kk.)
  • ½ kk. folyékony füst*
Elkészítés
  1. A lencsét áztasd be előző éjszakára.
  2. A káposztát szűrd le és mosd át, ha nagyon sós lenne. (Ha nem nagyon sós, akkor nem kell.) Egy evőkanál kókuszzsíron pirítsd meg egy kicsit: csak elfő a leve, picit megpirul és kész is!
  3. Egy evőkanál kókuszzsíron pirítsd meg az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor üveges, dobd rá a paprikát, keverd meg és mehet rá az kockákra vágott répa, majd a lencse.
  4. Tedd a lencséhez a káposztát is, engedd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, fedd le és lassú tűzön főzd, amíg a lencse megpuhul. (Kb. 25 perc.)
  5. A borsot, folyékony füstöt a végén add hozzá, keverd össze és kész!
Megjegyzések
*Ha nincs folyékony füstöd, használhatsz a sima őrölt paprika helyett füstölt paprikát. Ennek inkább "tábortűz", míg a folyékony füstnek "grill" íze van.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag kalória: 288 kcal zsír: 7,7 g Szénhidrát: 47 g fehérje: 18 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2018/11/korhely-lencse-glutenmentes-vegan/