Hajdinás lepény káposztával (gluténmentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Mindössze 3 hozzávaló és 5 perc előkészület után sülhetnek is ezek a gluténmentes és vegán káposztás lepények! Magukban vagy kiadós leves mellé is isteniek.
Szerző:
Étel típus: lepény, palacsinta
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 10 db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Előző este (de legalább 2 órára) áztasd be a hajdinát és a lencsét. (Lehet egy edényben.)
  2. Másnap szűrd le, és tedd turmixgépbe a darált lenmaggal, kurkumával, sóval együtt. Önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, és turmixold simára.
  3. A káposzta leveleket vág csíkokra,és turmixold bele a tésztába.
  4. Én 22 cm-es serpenyőben, 3 evőkanálnyi adagokból sütöm a lepényeket: a kanállal terítem szét a tésztát. Minden lepény előtt átkenem egy ecsettel egy kis olajjal a serpenyőt, de sütőben is süthetőek, ha olajmentesen eszel.
Megjegyzések
Az összeturmixolt tésztát elteheted 1-2 napra a hűtőbe, és sütheted frissen, sőt, a kész lepényt is elteheted két tányér között a hűtőbe: másnap is finom, de frissen az igazi. Ha vékonyabbra sütöd, a lepények tekerhetőek is, így pl. wrapnak is használhatod. Sütheted kicsire, nagyra, babakézbe való vagy tekerhető méretre is.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 lepény kalória: 126 kcal zsír: 1,6 g Szénhidrát: 24 g rost: 5,1 g fehérje: 5,6 g
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/01/hajdinas-lepeny-kaposztaval-glutenmentes-vegan/