Babjoghurt (IR-barát, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Babjoghurt - szójamentes, dióféléktől mentes növényi joghurt otthon, egyszerűen, egyetlen könnyen elérhető hozzávalóval: fehér babból!
Szerző:
Étel típus: növényi joghurt
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 1,2 l / 6 pohár
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A babot öblítsd le és áztasd be éjszakára.
  2. Másnap tedd a sóval együtt a növényi tejfőzőbe, töltsd fel vízzel a MIN (!) jelzésig (1,2 liter össz térfogat) és indítsd el a növényi tej száraz magból/gabonából programot.
  3. Várd meg, amíg kb. 40-45 fokosra hűl.
  4. Tedd bele a joghurt kultúrát, keverd össze (ehhez használhatod a juice programot), majd töltsd az egészet a fermentáló készülék edényébe és indítsd el a joghurt programot: én 6 óráig szoktam érlelni, utána lehűtöm.*
Megjegyzések
*A babban sok olyan élelmi rost van, amit imádnak a bacik, ezért nekem a szokásos 8-12 óra érleléssel ez a joghurt már túlérettnek tűnik.
Tápanyag információ
tálalási adag: 200 ml / 1 pohár kalória: 67 kcal zsír: 0,2 g Szénhidrát: 12 g rost: 3,0 g fehérje: 4,7 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/02/babjoghurt-ir-barat-vegan/