Vegán pecsenyezsír ízű kence (olajmentes)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Pecsenyezsír ízű kence olajmentesen, három hozzávalóval: nem varázslat. Gluténmentes, vegán recept.
Szerző:
Étel típus: szendvicskrém, kence
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 4 személyre
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A babot előző este áztasd be, majd másnap öblítsd le és főzd puhára (kb. 40-50 perc).
  2. Szedd le a hagyma héját, vágd félbe és süsd sütőben, 200 fokon, amíg szépen megpirul a széle. (Kb. 40-50 perc.)*
  3. Tedd aprítógépbe a leszűrt, főtt babot, a sült hagymát, a folyékony füstöt és a sót. Turmixold krémesre. Kész!
Megjegyzések
* Ha nem érsz rá sütőben sütni, megpiríthatod serpenyőben is. Olaj helyett tehetsz alá pár evőkanál zöldségalaplevet vagy vizet - így nem fog annyira szépen megpirulni, mint a sütőben, de hamarabb kész lesz. Kompromisszumos megoldás, ha nem fontos, hogy zéró zsír legyen benne, ha teszel a hagyma alá a serpenyőbe icipici kókuszzsírt vagy olívaolajat, hogy jobban megpiruljon a hagyma.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag (1/4 recept) kalória: 86 kcal zsír: 0,2 g Szénhidrát: 18 g rost: 4,2 g fehérje: 6 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/02/vegan-pecsenyezsir-olajmentes/