"Töltött" tojássaláta tojás nélkül (szójamentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A nagymama ünnepi töltött tojás salátája tojás nélkül: szójamentes, növényi alapú, vegán recept.
Szerző:
Étel típus: saláta
Konyha: gluténmentes, vegán, szójamentes
adag: kb. 6 adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A csicseriborsót áztasd be egy éjszakára. Másnap öblítsd le, engedd fel annyi vízzel, ami legalább két ujjnyira ellepi és főzd puhára.
  2. Amikor kihűlt, tedd aprítógépbe a kurkumával, fekete sóval és 2 ek. majonézzel együtt. Turmixold simára. Így egy tojáskrémet kapsz, amit szendvicskrémnek is használhatsz, vagy az ITT készített "tojásokba" is tölthetsz.
  3. A majonézes salátához keverd össze a reszelt almát, uborkát, kukoricát a maradék majonézzel.
  4. Forgasd össze az egészet, és kész! :) Mi pirítóssal, újhagymával, retekkel szoktuk enni.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag kalória: 220 kcal zsír: 8 g Szénhidrát: 27 g rost: 6 g fehérje: 7 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/04/toltott-tojassalata-tojas-nelkul-szojamentes-vegan/