Balzsamos eperhab (tojásmentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Eper, "felhangosítva": balzsamos sült eper pillekönnyű habfelhőben, növényi alapokon.
Szerző:
Étel típus: desszert
Konyha: tojásmentes, vegán
adag: 4 pohár
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az epret mosd meg, tisztítsd meg, és ha nagyobb szemű, vágd félbe. Forgasd össze a balzsamecettel és 180 fokon, alul-felül sütéssel süsd 25 percig.
  2. a kihűlt, turmixold össze az epret és a levet, amit eresztett. Kóstold meg, hogy elég édes-e, és ha nem, édesítsd ízlésed szerint.
  3. Robotgéppel verd kemény habbá a csicserilevet a borkősavval: ha megfordítod a tálat, meg se moccanjon. Habverővel, óvatos, lentről felfele ívelő körkörös mozdulatokkal forgasd bele a habot az eperpürébe.
  4. Hűtsd be, és kész!
Megjegyzések
* A borkősav segít keményebbé verni a csicserilevet. Ha nincs otthon, emiatt n hagyd ki ezt a desszertet, de ha tervezel még csicserilével dolgozni, akkor érdemes beszerezned egy zacskóval. (Befőző szezonban mindenhol kapható.)
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 pohár kalória: 51 kcal zsír: 0,4 g Szénhidrát: 12 g cukor: 8 g rost: 2,5 g fehérje: 1,0 g
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/05/balzsamos-eperhab-tojasmentes-olajmentes-vegan/