Lusta hagymás pogácsa (gluténmentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Gluténmentes, vegán pogácsa miniális zsiradékkal vagy akár olajmentesen, ami másnap is finom, szaftos marad!
Szerző:
Étel típus: pogácsa, útravaló
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 20 db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A vöröshagymát, fokhagymát, aszalt paradicsomot vágd apróra és pirítsd meg a kókuszzsíron. Olajmentes változatért a hagymákat süsd meg sütőben: a vöröshagymát félbe vágva, a fokhagymát héjában, 200 fokon, amíg a vöröshagyma széle megpirul (kb. 25-30 perc).
  2. A liszteket, sót, bambuszrostot keverd össze egy tálban és forgasd bele a megpirult hagyma keveréket is.
  3. A vízben keverd el az élesztőt, majd pár perc múlva a darált lenmagot, bolhafűmaghéjat, és azonnal öntsd hozzá a lisztekhez, alaposan keverd össze.
  4. Fél órát hagyd kelni, majd nyújts ki és szaggass belőle agy pogácsákat vagy kanállal szagass gombócokat és vizes kézzel formázd őket. :)
  5. Légkeveréssel 180 fokon, vagy alul-felül sütéssel 200 fokon süsd őket 20-25 percig, amíg kezdenek megpirulni.
Megjegyzések
* Én alig sózom, sokszor só nélkül eszünk - ha ennél jobban sózod az ételeidet, tegyél egy egész kávéskanállal!
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 db kalória: 48 kcal zsír: 1,0 g Szénhidrát: 8,7 g rost: 1,1 g fehérje: 1,5 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/05/lusta-hagymas-pogacsa-glutenmentes-vegan-olajmentes/