Fehérbab paradicsomszószban (konzerv helyett)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A bolti paradicsomszószos fehér bab egyszerű, hulladékcsökkentett, otthoni változata.
Szerző:
Étel típus: főétel, befőtt
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 6 adag/300 ml-s üveg
Hozzávalók
  • 600g gyöngybab
  • 140g sűrített paradicsom (kb. 6 ek.)
  • 1 ek. (kb. 25g) nádmelasz
  • 1 krumpli (kb. 300g)
Elkészítés
  1. A babot áztasd be előző este.
  2. Másnap szűrd le, és a sűrített paradicsommal, nádmelasszal (vagy más édesítővel), felkockázott krumplival tedd fel főni annyi vízzel, hogy bő 3 ujjnyira ellepje.
  3. Forrás után fedd le, és lassú tűzön főzd 1-1,5 órát, amíg a bab puhára fő.
  4. Forrón töltsd tiszta befőttes üvegekbe, majd zárd le, fordítsd őket pár percre a tetejükre, takaróval letakarva hagyd kihűlni.
  5. (Kibontás előtt mindig ellenőrizd, hogy a kupakja benyomható-e! Ha igen, akkor nem zárt jól a kupak, nem fogyasztható a befőtt.)
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag kalória: 359 kcal zsír: 1,0 g Szénhidrát: 67 g cukor: 6,3 g rost: 15 g fehérje: 24 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/06/feherbab-paradicsomszoszban-konzerv-helyett/