Citromos joghurt ital (tejmentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Így készíthetsz frissítő joghurt italt növényi alapanyagokból, otthon!
Szerző:
Étel típus: ital
Konyha: tejmentes, vegán
adag: 1,2 l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A mandulát/kesudiót, rizst, agar-agar port, (sót,) édesítőt tedd növényi tejfőző automatába, töltsd fel a MAX jelzésig, és indítsd el a magtej száraz magokból programot. (Ez a mennyiség 1,3 literes automatára vonatkozik.)
  2. Amikor elkészült, szűrd le az italt (kesudiósat nem muszáj szűrni).
  3. Amikor 40-42 fokosra hűlt, töltsd vissza a tejkészítőbe és tedd bele az édesítőt és a joghurt kultúrát, majd indítsd el a "juice" programot.
  4. Töltsd a leendő joghurtot a fermentáló/joghurt készítő tartályába, és indítsd el a joghurt programot! (40-42 fok, 8 óra)
  5. Amikor elkészült, turmixold bele a citrom levet és - héjat, majd hűtsd be!
Megjegyzések
* Én nagyon szeretem a savanyú dolgokat, szóval biztos, ami tuti, részletekben add hozzá a citromlevet, és kóstolgasd, hogy neked hogy ízlik!
** Olyan édesítőt válassz, amit le tudnak bontani a baktériumok: cukoralkoholok (xilit, eritrit) nem játszanak, és pl. a datolya sziruptól rózsaszín lesz a joghurt...
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 pohár / 200 ml kalória: 73 kcal zsír: 4,1 g Szénhidrát: 7,8 g cukor: 2,8 g fehérje: 2,0 g
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/07/citromos-joghurt-ital-tejmentes-vegan/