Nattó házilag, szójamentesen
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Nattó kultúrával fermentált (szója)bab: a K2 vitamin és a nattokináz enzim gazdag növényi forrása.
Szerző:
Étel típus: fermentált
Konyha: vegán
adag: 200 g
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A (szója)babot öblítsd le és áztasd be egy éjszakára.
  2. Másnap pároló betétben párold 3 óráig (az ujjaddal szétnyomható kell legyen). (Nem kell túlbonyolítani, nekem ilyen van.)
  3. Ha kihűlt (max. 40 fokos lehet), keverj össze egy adag nattó kultúrát 30-50 ml vízzel, és egyenletesen oszlasd el a párolt babszemeken.
  4. Terítsd szét a leendő nattót a fermentáló készülék lyukas tálcáin, tedd őket az inox tartályba, és indítsd el a nattó programot. Legalább 18 órát érleld, de inkább 20-at.
  5. Egy éjszakát hagyd a hűtőben állni, hogy "összeérjenek az ízek", és kész!
Megjegyzések
Hűtőben zárt dobozban két hétig biztosan eláll, és fagyasztható is.
Heti legalább 2-3 alkalommal egy evőkanál nattó fogyasztása ajánlott.
Tápanyag információ
tálalási adag: 30 g kalória: 40 kcal zsír: 1,8 g Szénhidrát: 3,1 g rost: 1,2 g fehérje: 3,5 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/07/natto-hazilag-szojamentes/