Pizza teljes értékű gluténmentes gabonákból
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Gluténmentes pizza teljes értékű gabonákból, növényi alapon.
Szerző:
Étel típus: pizza
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 1 tepsi
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Ha egész gabonákat használsz, daráld őket lisztté késes kávédarálóval, de egy erős turmix is viszi,
  2. Mérd a száraz hozzávalókat (felső oszlop) egy tálba.
  3. Tedd a vízbe az élesztőt, hagyd állni pár percig, majd keverd bele a többi hozzávalót is az alsó oszlopból.
  4. Dolgozd össze a liszteket a folyadékkal, és hagyd állni kb. 20 percet. (Készítsd elő a kedvenc feltéted - én ilyenkor szoktam megpirítani a cukkinit, lereszelni a sajtot.)
  5. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  6. Tedd sütőlappal (vagy -papírral) kibélelt tepsibe a tésztát, picit kend be a tetejét olívaolajjal és gy sütőpapírral letakarva nyújtsd ki szép vékonyra, hogy az egész tepsit kitöltse.
  7. Kend meg a sűrített paradicsommal, tedd rá a kedvenc feltéted, és süsd 200 fokon, légkeveréssel 20-25 percet.
Megjegyzések
A tápérték adatok a receptben szereplő hozzávalókra érvényesek, a feltétet (amit mindenki magának választhat), nem tartalmazzák!
Tápanyag információ
tálalási adag: ¼ adag kalória: 334 kcal zsír: 4,2 g Szénhidrát: 64 g rost: 8,8 g fehérje: 11 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2019/09/pizza-teljes-erteku-glutenmentes-gabonakbol-vegan/