Növényi tejföl házilag (szójamentes, vegán)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A kis zöld dobozos bolti növényi tejföl házilag könnyen elkészíthető, táplálóbb, zsírszegényebb és sokkal olcsóbb változata.
Szerző:
Étel típus: növényi tejföl
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 1,1 l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Áztasd be a babot legalább 12 órára.
  2. Öblítsd le és tedd növényi tejfőző automatába a kókuszzsírral, sóval együtt, és tölts fel vízzel a MIN jelzésig (kb. 1,1 liter). Indítsd el a növényi tej száraz magból/gabonából programot.
  3. Amikor lejárt, hagyd kihűlni, és amikor már kéz meleg, tedd bele a krémsajt és gyúrtsajt kultúrát. Indítsd el a "juice" programot, ezzel alaposan összekeveredik az alap a kultúrával.
  4. Öntsd a leendő tejfölt a fermentáló készülék fém edényébe, és indítsd el a rizsbor programot 12 órára, a végére kapcsold be a hűtést.
  5. Frissen, a fermentálóból kivéve is isteni, de jót tesz neki még pár óra a hűtőben.
Megjegyzések
Ha azt szeretnéd, hogy a házi tejfölödben is úgy megálljon a kanál, mint a boltiban, használj 250g kókuszzsírt.

Egy pohár tejföl anyagköltsége 85 Ft (bio babbal számolva).
Tápanyag információ
tálalási adag: 100 ml kalória: 180 kcal zsír: 18 g Szénhidrát: 4,4 g rost: 1,1 g fehérje: 1,7 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2020/01/novenyi-tejfol-hazilag-szojamentes/