Növényi krémsajt házilag (vegán, TÉNÉ)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
"Igazi" vegán krémsajt, mindössze 2 hozzávalóval, teljes értékű növényi étrendhez is.
Szerző:
Étel típus: krémsajt
Konyha: vegán, teljes értékű növényi étrend
adag: 1,1 l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A babot áztasd be éjszakára.
  2. Másnap a babot, kesudiót és a sót tedd növényi tejfőzőbe*** (1,3 literesbe) és töltsd fel vízzel a MIN jelzésig, és indíts el egy tejfőző programot (száraz magból/gabonából, ha van olyan).
  3. Amikor lejárt, hagyd a krémsajt alapot kézmelegre hűlni a tejfőzőben.
  4. Amikor kihűlt, tedd bele a kultúrákat, és indítsd el a juice programot.
  5. Öntsd át a fermentáló tartályába (csak öntsd, ne kapard le az oldalát!), és indítsd el a Kimchi/Rice wine programot 8 órára, a végén hűtéssel.
Megjegyzések
* Ha nem használsz sót, nyilván itt sem kell. Nekem valahogy ez a krémsajt jobban kívánja a sót - ekkora mennyiséghez általában max. ½ teás kanállal szoktam tenni, és ide kell a csapott egész.

** Feta kultúra helyett használhatsz gyúrtsajt kultúrát is, és ha egyik sincs otthon, akkor ½ kapszula krémsajt kultúra is jó lesz.

*** Ha nincs tejfőződ és fermentálód, lapozz feljebb: a "Villanykancsóval vagy anélkül" részben leírtam, hogyan tudod elkészíteni.
Tápanyag információ
tálalási adag: 100g kalória: 106 kcal zsír: 6,0 g Szénhidrát: 9,9 g rost: 1,8 g fehérje: 4,6 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2020/04/novenyi-kremsajt-hazilag-vegan-teljes-erteku/