Mokka dióvaj
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Dióvaj kakaós-kávés ízpárosításban. Reggeli pirítóson mennyei! Cukormentes, gluténmentes, vegán recept.
Szerző:
Étel típus: kence
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: kb. 1 csésze
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Pörköld a diót előmelegített légkeveréses sütőben, 150 fokon, 15 percig. Közben 2-3x rázd meg a serpenyőt.
  2. A diót borítsd egy konyharuhára, takard be és alaposan dörzsöld össze: így a barna héj nagy része lehullik.
  3. A nyírfacukorból a kevés vízzel főzz szirupot.
  4. Tedd aprítógépbe a diót: aprítsd addig, amíg már majdnem sima dióvaj állagú. Add hozzá a többi hozzávalót és aprítsd addig, amíg teljesen sima lesz.
Megjegyzések
Frissen igazán krémes, de ahogy lehűl, másnapra a nyírfacukor kis kristályokban kiválik benne. Ettől még kenhető marad, de nem olyan krémes. Ha ez zavar, készítsd nyírfacukor helyett ½ kk. stevia porral.

A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosíotta.
Tápanyag információ
kalória: 1440 kcal/teljes adag Szénhidrát: 30g CH/teljes adag
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2015/09/mokka-diovaj/