Uborkás-kapros hummusz
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A klasszikus hummusz frissítő változata ubrokával és kaporral.
Szerző:
Étel típus: kence
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 2 csésze
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A kígyóuborka sok levet ereszt, könnyen eláztathatná a hummuszt. Először tedd aprítógépbe a nagyobb kockákra vágott uborkát a sóval, és aprítsd darabosra. Egy szűrőben tedd félre pár percre, hogy lecsepegjen.
  2. Az uborka mehet vissza az aprítógépbe, most már a csicseriborsóval és a kaporral együtt. Mixeld krémesre, esetleg igazíts a sózáson. Kész!
Megjegyzések
*Konzerv csicseriborsó helyett persze használhatsz szárazat is, ebben az esetben előző este áztasd be, másnap főzd puhára és hűtsd le, mielőtt hozzáteszed az uborkát és a kaprot. (Egy konzerv kb. 125g száraz csicseriborsónak felel meg.)

A hozzávalót a Biosziget webáruház biztosította.
Tápanyag információ
kalória: 530 kcal/teljes adag Szénhidrát: 35g CH/teljes adag
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2015/09/uborkas-kapros-hummusz/