Vegán rántott hal (TÉNÉ, gluténmentes)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Vegán rántott "hal" többféleképpen. Gluténmentes, teljes értékű növényi recept.
Szerző:
Étel típus: főétel
Konyha: gluténmetes, vegán, TÉNÉ
adag: 4
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A padlizsánt vágd 0,5-1 cm vastag szeletekre, a banánvirágokat csepegtesd le.
  2. A páchoz a nori lapokat és a sót turmixold össze kb. 1,5 dl vízzel (vagy ha nincs turmixod tépegesd jó apróra a norit). Forgasd meg benne a padlizsán szeleteket és a banánvirágokat, majd éjszakára tedd a hűtőbe.
  3. A bundához keverd össze egy tálban a hajdinalisztet, csicseriborsó lisztet, fekete sót, kurkumát, majd adj hozzá annyi vizet, amennyivel sűrűn folyó masszát kapsz. (Ha túl híg, lefolyik a szeletekről, tegyél még bele pici lisztet, ha pedig túl sűrű, beleragad minden, akkor pici vizet.)
  4. Forgasd meg benne a padlizsán szeleteket és a banánvirágokat, majd tedd egy tepsibe, és süsd 200 fokon légkeveréssel 15-20 percig, amíg a széle pirulni kezd. (A padlizsán szeleteknek elég lehet 10-15 perc is, különösen, ha vékonyabbak, de a banánvirág-levél kupacoknak kell a 20 perc is.)
Megjegyzések
* A hal ízhez hozzátartozik a só, de ha egyébként sómentesen főzöl, akkor nyilván itt is kihagyhatod.

A bundába tehetsz egy-két ek. citromlevet, finomra vágott kaprot is.

Mártogatósnak tartár helyett kevés vízzel hígabbra kevert krémsajtot ajánlok hozzá.

A recept csak a "hal" hozzávalóit tartalmazza és a tápanyag info is eszerint készült.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag kalória: 127 kcal zsír: 1,7 g Szénhidrát: 31 g rost: 11 g fehérje: 7,6 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2020/12/vegan-rantott-hal-tene-glutenmentes/