Céklás wrap grill zöldségekkel és tahini szósszal: glutén-, tojás-, tejtermékmentes, vegán, lowcarb recept
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Színpompás gluténmentes wrap grillezett zöldségekkel.
Szerző:
Étel típus: útravaló, ebéd
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 10db
Hozzávalók
  • a lepényekhez:
  • 230g csicseriborsóliszt
  • 1 kk.
  • 250 ml víz
  • 2 kk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 fokhagymagerezd, áttörve
  • 1 közepes cékla, meghámozva és finomra reszelve (150g egészben)
  • olívaolaj a sütéshez
  • a tahini szószhoz:
  • 2 ek. tahini
  • 2 ek. citromlé
  • 50 ml víz
  • grillezett padlizsán- és cukkiniszeletek (1-1 padlizsán és cukkini 1 cm-es szeleteit használtam)
  • friss leveles salátakeverék
Elkészítés
  1. A lepényekhez mérd egy tálba a csicseriborsólisztet. Add hozzá a sót, vizet, gyömbért és fokhagymát, keverd simára. Forgasd bele a reszelt céklát is, és tedd félre.
  2. A tahini öntethez egyszerűen keverd simára a hozzávalókat egy kézi habverővel.
  3. Alacsony hőfokon melegítsd elő a serpenyőt. Olajozd meg, vedd le a tűzhelyről, tegyél bele 2-3 evőkanál tésztát és körkörös mozdulatokkal gyorsan egyengesd el. Azt tapasztaltam, hogy fontos a hőfok: ha túl meleg a serpenyő, repedezik a lepény. A tűzhelyemen 9 fokozat van és a 3-3,5 fokozatot használtam.
  4. Süsd, amíg a teteje elkezd megszilárdulni (2-3 perc) - óvatosan fordítsd meg egy spatulával és süsd készre kb. 1 perc alatt. Takard le a kész lepényeket egy tányérral, hogy hajlékonyak maradjanak.
  5. Most már csak töltened kell: 2-3 szelet grill zöldséget önts nyakon egy kis tahini szósszal, szórd meg salátalevelekkel és tekerheted is!
Megjegyzések
18 cm-es átmérjű serpenyővel dolgozom.

A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosította.
Tápanyag információ
kalória: 45 kcal/tekercs Szénhidrát: 15g CH/tekercs
Recipe by Nóri mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2015/07/ceklas-wrap-grill-zoldsegekkel-es-tahini-szosszal-gluten-tojas-tejtermekmentes-vegan-lowcarb-recept/