Habos-babos kakaó (vegán, TÉNÉ)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Habos-babos kakaó - gyerekkori kedvencünk teljes értékű növényi alapanyagokból
Szerző:
Étel típus: forró ital
Konyha: gluténmentes, vegán, TÉNÉ
adag: 6
Hozzávalók
  • 1,3 liter kakaóhoz:
  • 50g (1/2 adagolópohár) gyöngybab (száraz!)
  • 60g (1 adagolópohár) kesudió
  • 3 ek. (20g) kakaópor
  • 120g datolyaszirup vagy 8 szem medjool/király datolya
Elkészítés
  1. A gyöngybabot áztasd be egy éjszakára, vagy legalább pár órára.
  2. Tedd növényi tejfőző automatába a babot, a kesudiót és töltsd fel a MAX (1,3 liter) jelzésig. Indíts el egy gabonatej programot.
  3. Amikor végzett, tedd az automatába a datolyaszirupot vagy datolyát (ha keményebb, kis időre áztasd be) és a kakaóport is. Kevertesd össze a juice programmal.
  4. Kész is! (Nem szükséges szűrni.)
Megjegyzések
Tejfőző híján egy nagyteljesítményű turmixgéppel is neki lehet futni: fontos, hogy a babbal forrón turmixoljuk, és kicsit forraljuk is, hogy sűrűsödjön. Előfordulhat, hogy ebben az esetben szűrni is kell majd. (Ez a turmixtól függ.)

A megadott tápértékek egy csészére vonatkoznak.
A cukortartalom mind természetesen előforduló cukor.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 kalória: 146 kcal zsír: 5,0 g Szénhidrát: 25 g cukor: 14 g rost: 4,0 g fehérje: 4,8 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2021/09/habos-babos-kakao-vegan-tene/