Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Gluténmentes, vegán "tojáslepény" podagrafűvel vagy más vadzöldekkel, zöldfűszerekkel. Teljes értékű növényi étrendbe illeszthető recept.
Szerző:
Étel típus: lepény
Konyha: gluténmentes, vegán, TÉNÉ
adag: 2
Hozzávalók
  • 125g csicseriliszt
  • 175g víz
  • 1 tk. fekete só
  • csipet őrölt kurkuma
  • kb. 50g zöld levél: itt ⅔ podagrafű és ⅓ korianderzöld volt, de más leveles zöld vagy zöldfűszer is jó lehet (lásd a bejegyzésben!)
Elkészítés
  1. A csicserilisztet keverd simára a fekete sóval, kurkumával, vízzel.
  2. A leveleket alaposan mosd meg és vágd jó apróra, majd forgasd bele a csicserilisztes masszába.
  3. Forró serpenyőben süsd addig, amíg a teteje kezd megszilárdulni, majd fordítsd meg, és süsd készre a másik oldalát is. (Én a sütéshez egy szilikonecsettel átkenem olajjal a serpenyőt.)
Megjegyzések
Ebből az adagból két 20 cm átmérőjű lepényt tudsz sütni, ezzel számoltam a tápérték adatokat is.
Ha nagyon éhes vagy, megsütheted egyben is egy nagy serpenyőben, vagy készülhet evőkanálnyi adagokból kb. 8-10 kisebb lepény, pl. főzelékre feltétnek.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 kalória: 248 kcal zsír: 4,3g Szénhidrát: 37g rost: 7,3g fehérje: 15g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2022/05/podagrafuves-lepeny-glutenmentes-vegan-tene/