Gyömbéres céklafasírt
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Színpompás és fűszeres zöldség fasírt, akár feltét is lehet főzelékekre.
Szerző:
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 10 db
Hozzávalók
  • 1 közepes répa (kb. 100g)
  • 1 közepes cékla (kb. 200g)
  • 1-2 kk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 fokhagymagerezd
  • 2 ek. chia mag, frissen darálva
  • kb. 6 ek. víz
  • 50g rizsliszt
  • kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés
  1. Kis lyukú reszelőn reszeld le a répát, céklát és a gyömbért. Keverd össze az átnyomott fokhagymagerezddel.
  2. A chia magot daráld finom őrleménnyé kávédarálóval, majd kb. 6 ek. vizet hozzáadva és jól összekeverve készíts belőle zselés állagú "chia tojást".
  3. A "tojásokat" keverd a lereszelt zöldségekhez, majd sózd, és mehet bele a rizsliszt. Egy formázható, nem túl nedves dolgot kell kapnod. Ha túl sok levet ereszt, még egy kevés rizsliszt mehet bele.
  4. Két evőkanállal formálj belőle fasírtokat és süsd ki kókuszolajon.
Megjegyzések
A belinkelt hozzávalókat ismét a Biosziget webáruház biztosította számomra.
Tápanyag információ
kalória: 45 kcal/db Szénhidrát: 7g CH/db
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2015/05/gyomberes-ceklafasirt/