Reggeli granola tál
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A kedvenc nyári reggelim: házi növényi joghurt, teljes értékű gluténmentes granola és sült gyümölcs.
Szerző:
Étel típus: reggeli
Konyha: gluténmentes, vegán, TÉNÉ
adag: 4
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A granola száraz hozzávalóit (zabpehely, mandula, tökmag, napraforgómag,kókuszreszelék) keverd össze egy nagy tálban. A magvajat kicsit langyosítsd meg a datolyasziruppal, és alaposan keverd el a magkeverékkel.
  2. Terítsd szét a granolát egy tepsiben, és 180 fokon süsd 6 percig, majd forgasd át hogy a tepsi szélén és a közepén lévő részek kicserélődjenek, majd süsd újabb 6-8 percig, amíg a széle pirulni kezd. Az utolsó pár percben légy figyelmes, mert könnyen megég! (Ennek az adagnak kb. a negyede fogy el reggelire a négyfős családunkban, a tápérték adatokat is ezzel számoltam.)
  3. A sült eperhez csak forgasd össze az epret a balzsamecettel, és tedd 180 fokos sütőbe fél órára.
  4. A babjoghurt receptjét itt találod.
  5. Amikor minden elkészült, tedd reggeliző tálakba a sült epret, a babjoghurtot, és a tetejére a granolát. A gyerekeknek pár csík datolyasziruppal szoktam díszíteni. Jó étvágyat!
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 kalória: 208 kcal zsír: 9,9 g Szénhidrát: 32 g rost: 5,1 g fehérje: 8,5 g
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2022/06/reggeli-granola-tal/