Krémes spenót (tejtermékmentes, gluténmentes, vegán recept)
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
A legkrémesebb spenót, házi növényi tejszínnel
Szerző:
Étel típus: főzelék, ebéd
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 4 adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Egy vastag falú edényben melegítsd közepes hőfokon a kókuszzsírt, majd futtasd meg rajta az átnyomott fokhagymát.
  2. Tedd az edénybe a megtisztított, leforrázott friss / előkészített mirelit spenótot. Sózd, borsozd.
  3. Ha az egész adag spenót átfőtt és kezd rotyogni, szórd rá a 2 evőkanál rizslisztet, keverd össze, majd mehet bele a főzőtejszín is.
  4. Még pár percig hagyd főni, majd igazíts a sózáson és kész is.
Megjegyzések
* Most már lehet kapni friss spenótot is a piacon, de nekem még volt a fagyasztóban a legutóbbi "nem jutott szójatejszín" eset óta, így most ebből készült. Nyilván főzhetitek friss spenótból is, ahogy hagyományosan készülne.

A főzőtejszínhez a kesudiót a Biosziget webáruháztól kaptam.
Tápanyag információ
kalória: 276 kcal/adag Szénhidrát: 22g CH/adag
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2015/05/kremes-spenot-tejtermekmentes-glutenmentes-vegan-recept/