Mogyorós-csokis fehérjeszeletek
 
Előkészület
Főzési idő
Össz. idő
 
Könnyen magaddal csomagolható fehérjeszelet cukor-, tejtermék- és gluténmentesen
Szerző:
Étel típus: fehérjeszelet
Konyha: gluténmentes, cukormentes, vegán
adag: 10 szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A törökmogyorót 15 perc alatt pörköld meg 150 fokon, légkeveréses sütőben, 3x megrázva.
  2. A fehérjeport keverd csomómentesre a rizstejjel: sűrűn folyó krémszerű dolog lesz.
  3. A mogyorót borítsd egy konyharuhára és forrón dörzsöld jól át, hogy (nagyjából) lehulljon a barna héja.
  4. Tedd aprítógépbe a kókuszzsírral, csokoládéval, datolyával együtt. Turmixold addig, amíg egy mogyoródarabos, nutella-szerű krémet kapsz.
  5. Mehet bele a fehérjés keverék, keverd homogénre, végül forgasd bele a puffasztott quinoát/amarantot/barna rizst.
  6. Öntsd sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába, nyomkodd jól le, tedd hűtőbe kb. 1 órára és már szeletelhető is!
Tápanyag információ
kalória: 220 kcal/szelet Szénhidrát: 17g/szelet fehérje: 10g/szelet
Recipe by Nóra mindenmentes konyhája at https://www.mindenmentes.hu/2015/02/mogyoros-csokis-feherjeszeletek/